Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates i tysk allianse

TELEGRAM: Deutsche Telekom håper at en ny samarbeidsavtale med Microsoft og Bill Gates (bildet) skal sikre selskapets stilling når konkurransen slippes fri fra 1. januar neste år.

Gates, Bill NY2
WebTV og elektronisk handel skal bidra til at Deutsche Telekom holder på sin sterke stilling i markedet når konkurransen slippes fri neste år. Derfor har selskapet inngått en allianse med Microsoft som skal levere nødvendig programvare. Microsoft på sin side ser styrken i at tyskerne ikke bare vil markedsføre Microsofts produkter, men også skreddersy produktene for det tyske markedet.

Stor handel allerede
Det er særlig WebTV, elektronisk handel og telemedisin hvor Deutsche Telekom ser nytten av en allianse med Microsoft. Tysk netthandel er allrede omfattende. Gjennomsnittlig handler hver enkelt internettabonnent til Deutsche Telekom varer for 1.000 mark (4.100 norske kroner) i året. Samlet omsetning tilsvarer over åtte milliarder norske kroner.

Kompetanseutveksling
Deutsche Telekom understreker at selskapet med avtalen ser seg som noe langt mer enn en ren salgskanal for Microsofts produkter. Begge parter får her store mulig til å bringe inn knowhow, opplyser den tyske telegiganten.
Annonse
Stikkord: Mobil