Annonse


Flatt fra Nokia

Fordelene ved LCD-skjermer er åpenbare, ifølge Nokia:

– De er først og fremst flate og tar dermed opp mindre plass. De er betydelig mindre enn en CRT-skjerm og bruker omlag 70 prosent mindre strøm. Ergonomisk sett utklasserer de også CRT-skjermene. En LCD-skjerm med STFT-teknikk gir et skarpere bilde med betydelig høyere kontrast og med mye lavere emisjon, melder selskapet.

Krystaller
LCD-skjermen er oppbygget av flytende krystaller som kan tennes og slokkes ved hjelp av transistorer. Nokias skjerm bruker såkalt aktiv matrise eller STFT (Superwide Thin-Film Transistor) teknikk som gjør at hvert enkelt punkt kan tennes og slukkes ved hjelp av en egen transistor.

Skjermens bildeoverflate er 13.3 tommer, noe som Nokia hevder tilsvarer en konvensjonell 15 tommers skjerm.
Prisen vil stoppe mange interesserte. Nokia Display varsler en utsalgspris på 24 000 kroner uten moms.