Lundfall/Hartmann

Annonse


Mer Internett-aksess fra Bay

Lundfall/HartmannBåde Instant Internet og Nautico-familien er produkter som er havnet i Bays kataloger etter at de opprinnelige utviklingsselskapene ble kjøpt opp; i Nauticas tilfelle var det snakk om britiske Xylogics. Men utviklingsarbeidet stopper ikke opp når selskapene blir kjøpt opp av Bay. Nå kommer oppgraderingene.

Prisvinner
Instant Internet har lenge vært et av selskapets suksesser; i hvertfall i IT-pressen hvor det har vunnet en lang rekke redaksjonelle priser. Det handler ganske enkelt om en boks som kobles opp mot lokalnettet, som i følge Bay kan installeres og konfigureres på 15 minutter, også av folk uten IT- og Internettkunnskap.

Dermed får alle på lokalnettet Internett-tilgang uten at man på konfigurere hver enkelt arbeidsstasjon og PC med egen IP-adresse og Internett-tilkobling. I dag har et femtitall norske bedrifter installert Instant Internet.

100 sesjoner
Den nye versjonen av Instant Ethernet tillater inntil 100 samtidige sesjoner.

Annonse


– Det er viktig å legge merke til at vi snakker om samtidige applikasjoner, ikke brukere, sier Kajsa Lundfall i Bay Nordic.

– Antallet reelle brukere blir altså redusert avhengig av hvor mange programmer hver enkelt kjører på nettet, enten det er snakk om nettlesere, news-lesere eller e-post.

Brannmur
Basisprisen for 20 samtidige sesjoner og ISDN-tilknytning er 2850 dollar. For denne summen får man også en serie enkle nettapplikasjoner, så som lisenser for Eudora Light, FTP- og Telnet-klienter, samt nyhetsleser. Og det hele skal altså være meget enkelt å installere og konfigurere.

– I tillegg fungerer Instant Ethernet som en brannmur, sier Irene Hortman, ansvarlig for Instant Internet i Norge.

– Årsaken til dette er først og fremst at man kun utnytter en enkelt Internett-adresse, og lokalnettet innenfor er usynlig i internnettsammenheng. Men denne brannmurs-beskyttelsen (Socks og DNS proxy services) er slik satt opp at den også virker selv om lokalnettet er basert på IP, ikke IPX.

Faste linjer og Frame Relay
Nytt er også at Instant Internet nå støtter høyere hastigheter og faste linjer eller Frame Relay i tillegg til modem og ISDN. Boksen har sin egen, innebygde ruter, og på lokalnettsiden leveres den med 10/100 Mb Autosense Ethernet. Programvaren (versjon 4.0) støtter IPX og IP-klienter samtidig.

Samtidig lanserer Bay en ny versjon av sin rimeligste hjemmekontor-ruter, kalt Nautica 200. Det er egentlig en strippet versjon av Clam og gir brukeren en IP-løsning som inkluderer PPP og som gir 2 analoge utganger, en ISDN-port og 1 Ethernet-port for 595 dollars.