Kennedy, Joe

Annonse


Gigabit-«Ritsj» fra Bay

Kennedy, JoeDen første produkt-serien fra det som nå er en enhet i Bay Networks presenteres i dag for almuen, eller rettere sagt: de ble vist fram på messen Networks Telecom i Stockholm i forrige uke. Og det var ingen ringere enn Rapid City-sjefen, Joe Kennedy som fortalte om den nye gigabit-svitsjens fortreffelighet.

Produktene
Accellar er navnet på serien, som starter med en tidligere presentert Bay-boks: Accellar 100, introdusert som Switch Node. Rapid City-teknologien finner vi i Accellar 1000-familien, som starter med Accellar 1100, som støtter Gigabit Ethernet, 100baseFX eller 10/100baseT. Den har 16 autosensing 10/100 megabit/s porter. Accellar 1200 kan konfigureres med opp til 12 Gigabit Ethernett porter og opp til 96 autosensing 10/100-ethernetporter. Accellar 1250 kan ha opp til seks gigabit ethernetporter og opp til 48 autosensing 10/100-ethernetporter.

– Jeg tror det er mulig å selge mye til norske bedrifter fra nettopp denne serien, sier Jan Søgaard, daglig leder i Bay Networks til Dagens Telecom. Han peker på at svitsjen har en relativt lav pris, selv om prisen ligger i den øvre divisjonen for ethernetsvitsjer. – I tillegg er dette en meget rimelig lag 3-svitsj/ruter, når vi ser på at den kan rute 7 millioner pakker per sekund, i tillegg til lag 2 svitsjing.

Hurtigere og hurtigere
Selskapene som lager nettverkselektronikk har en evig konkurranse i å presentere hurtigere og hurtigere bokser. For å finne ut hvilken som er best for akkurat ditt behov må IT-administratorer inn og analysere sitt helt konkrete behov.

Annonse


Avhengig av konfigurasjon koster en rutende svitsj fra Bay fra en tredel til halvparten av en tradisjonell ruter. Som «bonus» får man da syv ganger så høy ytelse, samt bedre skalerbarhet, i tillegg til mulighet til å benytte gigabit ethernet. Alt i følge Bay.

Demo i Las Vegas
Ett år og én måned etter at en gruppe teknologer analyserte nettverksmarkedet, utførte Rapid City en overbevisende demo av sin teknologi under Interop i Las Vegas i mai 1997. – Jeg tror det var dette som fikk Bay til å kjøpe selskapet, sier Kennedy.

I løpet av de 18 månedene selskapet var uavhengig, ble idéene dannet, investorer hentet inn, bedriften etablert, 60 personer ansatt, teknologien utviklet, testproduksjon satt i gang og ca 35 av de ca 42 millioner kronene fra investorene brukt opp. Selskapet driver kun med forskning og utvikling, mens blant andre elektronikk-giganten Flextronics skal produsere boksene.

Garantert båndbredde
– Noe av poenget for oss, var å tilby brukerne av nettverkene garantert båndbredde. Dette er en forutsetning for alle de anvendelser som nå skal tilbyr og skal tilby tale og video over nettverkene. Jobber man med slike tjenester, nytter det ikke å forskjellig tilgang til båndbredde fra gang til gang. Det er nødvendig å vite hvilken kapasitet det er, og at det er kontakt, hver gang, sier Joe Kennedy.

– Et annet viktig kriterie i vår analyse, er den etterhvert kjente dreiningen i belastningen på nettverkene: Tidligere var det vanlig at 80 prosent av trafikken var innenfor eksempelvis én avdeling, mens 20 prosent gikk ut av avdelingen eller ut av nettet til Internett, andre avdelinger etc. Nå er dette i ferd med å snu helt.

– I klartekst betyr dette at flaskehalsen nå er blitt de tradisjonelt langsomme ruterne, og det er denne problemstillingen vi tar oss av med en svitsj som sørger for lag 3-ruting med hastigheter på 7 millioner pakker per sekund, sier Kennedy.

Annonse