Annonse


Globalt Netscape-nett

Det var under European IT Forum tirsdag at Netscape opplyste at de vil tilby en kraftigere serversoftware til telefonselskaper og store konserner som vil tilby Internett-, intranett- og ekstranett-tjenester.

Klar i fjerde kvartal
– Vi har foreløpig ikke hatt kontakt med de norske teleoperatørene, sier Thomas Hagelid hos Netscape-leverandøren Nocom Norge. Den nye serversoftwaren skal være klar i fjerde kvartal i år.

Global ryggrad

I følge Reuters fortalte Netscape samtidig at de samarbeider med noen av verdens største telefonselskaper om å bygge et verdensomspennende ryggradsnett for Internett-tjenester.

Annonse
Netscape kaller løsningen SuiteSpot Hosting Edition, skal både tilby vanlig nettaksess, og være nettserver for bedrifter som vil drive med netthandel.

68 millioner brukere
Netscape regner med at selskapets inntekter fra elektronisk handel vil øke kraftig. I dag utgjør det bare 10 prosent av omsetningen. Andre kvartal i år omsatte Netscape for en knapp milliard kroner og hadde 68 millioner brukere, – 23 millioner mer enn i oktober i fjor.

Markedsandelen er imidlertid sunket fra 75 til 70 prosent, og om en uke lanseres versjon 4.0 av Microsoft Internett Explorer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse