Arkiv

Annonse


Få «intranett» på mobilen

ArkivDet finske mobiltelefon-konsernet har den siste tiden gjort det svært skapt når det gjelder mobil-internettbruk. Den nye tjenesten som lanseres i samarbeide med NetCom er basert på Nokias Artus NetGate-plattform.

Nye nett-tjenester
Onsdag ettermiddag ble det på Norbit-messa også kjent at NetCom nå utarbeider løsninger som gjør det mulig for både bedrifts- og privatkunder å bruke nett-tjenester fra mobiltelefonen.

«Intranett» på mobilen
Bedriftsdkundene til NetCom vil i løpet av høsten få utarbeidet egne menyer slik at brukeren kan skaffe informasjon fra bedriftens Intranett.

– Informasjon om for eksempel lagerbeholdning, ferske omsetningstall, relevant kundeinformasjon og telefonliste leses på mobiltelefonen, opplyser informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom.

Annonse


Enorm SMS-økning
I privatmarkedet har tester vist at værmeldingen, finansiell informasjon, vitser, lotto og tipperesultater er svært poulære.

I løpet av året har bruken av SMS-meldinger i NetComs nett vokst med hele 1.051 prosent! Selskapet har derfor store forventninger til den nye informasjonstjenesten som kommer i løpet av høsten.

Utnytter mulighetene
– NetCom og Nokia ønsker med samarbeidet å være innovative i sine løsninger. Mobiltelefonens muligheter blir stadig større, og vi er glade for at operatører som NetCom er raske til å utnytte mulighetene som nå finnes, sier markedssjef Lars Bjarnemark i Nokia Mobile Phones.