Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Danskene kjøper seg selv

TELEGRAM: Tele Danmark har inngått en avtale med det danske Finansministeriet om å kjøpe statlige aksjer i selskapet for 14 milliarder kroner.

– En god avtale for alle parter. Styret er tilfreds med at et strukturproblem for Tele Danmark er blitt løst på en tilfredsstillende måte, sier selskapets administrerende direktør Hans Würtzen i en kommentar.

– Selskapet har notert seg at staten har besluttet å selge resten av sine aksjer senere. Dette ligger i forlengelse av liberaliseringen av teleområdet og svarer til en utvikling som også skjer internasjonalt. Den viser, at statene – omenn i forskjellig takt – avvikler sitt eierskap til teleoperatørene og konsentrerer seg om oppgaven som lovgiver og regulatør av markedet, sier WŸrtzen.
Annonse
Stikkord: Mobil