Annonse


Surf i turbohastighet

At den samme parabolen og satellittmottakeren som brukes til å ta inn TV-programmer nå kan brukes til surfing på Internett, fikk Dagens Telecoms utsendte medarbeider demonstrert på Funkausstellung i Berlin.

Standarder
Eutelsat tilbyr som første operatør i Europa PC-basert interaktiv tilgang til multimedia og Internett via satellitt. Deres satellitter kan nå håndtere både DVB (Digital Video Broadcasting) og TCP-IP-protokoller.

Overføring skjer svært raskt. Det loves bredbåndkommunikasjon med hastigheter på opp mot 25 Mbps. Dette er adskillig raskere enn andre kommunikasjonsløsninger beregnet på privatmarkedet.

Brukergrupper
Brukergruppen for Internett-aksess via satellitt er i følge Eutelsat ikke bare privatmarkedet. Eutelsat gjør regning med at bedrifter med spredt lokalisering vil være interessert i å bruke satellittkommunikasjon som en del av sin intranettløsning.

Annonse
Øvrige brukergrupper er opplæingsinstitusjoner som ønsker å dele bibliotek og tilby interaktiv fjernopplæring.

I tillegg kommer tunge Internett-brukere som ikke liker å vente for lenge på nedlasting av materiale fra nettet og husholdninger i områder hvor det ordinære telenettet har for dårlig kapasitet.

Eutelsat
Eutelsat er representert i Norge, i likhet med 45 andre Europeiske land. Deres satellittnett består av åtte satellitter i geostasjonær bane, det vil si at de står i et fast punkt i forhold til jordoverflata.

Eutelsats satellitter benyttes også av 15.000 kjøretøyer i transportbransjen til overføring av bilens posisjon, dataassistert transportdirigering og meldingsformidling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse