Annonse


Novell skal ikke selges

Det var etter et foredrag på Java Internet Business Expo i New York onsdag at Eric Schmidt for første gang kommenterte ryktene om at selskapet er til salgs.

Riktignok konsentrerte han seg om Novells Java-produkter i selve foredraget, men ikke overraskende kom ryktene om mulig salg til IBM opp i spørsmålsrunden etterpå.

Jo-jo-kurs
Ryktene dukket først opp i amerikanske PC Weeek og sørget tirsdag for at selskapets aksjer steg 11% på Wall Street. Da Eric Schmidt svarte at selskapet ikke er til salgs, resulterte det i et nytt kursfall på 60 cent, slik at kursen kom ned igjen i 9,38 dollars.

Hardnakkede rykter
Årsakene til ryktene er Novells problemer den siste tiden, kombinert med Schmidts tilsynelatende vellykkede opprydningsorganisasjon.

Annonse


Problemer
Selskapet har ikke klart å holde tritt med Microsoft i kampen om nettverkskundene, samtidig som overgangen fra Novells egen nettverksprotokoll IPX til Internett-standarden TCP/IP har tatt lengre tid enn planlagt.

Dette medførte at Novells forhandlere ble sittende igjen med store restlagre. Schmidts tiltak for å få tømt forhandlernes hyller kostet store beløp i forrige kvartal, samtidig som antallet ansatte blir redusert med 1000 til 4800.

God løsning på sikt?
Resultatet ble et rekordartet underskudd, men sett utenfra ga hele opprydningsaksjonen også inntrykk at Schmidt har ryddet huset for å gjøre det klart for visning.

Samtidig mener mange analytikere at Novell + IBM kan bli en utmerket løsning på sikt. Dermed dukket ryktene opp. Det er fremdeles for tidlig å si om det er noe i dem. IBM kommenterer som kjent heller ikke slike rykter.