Annonse


Ingen Qvigstad-etterfølger klar

Helge Qvigstad sa opp jobben i slutten av mai for å begynne i tilsvarende stilling i Telenor Nett. Ved hans oppsigelse ble det fra flere i Alcatel-ledelsen sagt at de ventet å finne en ny informasjonsdirektør før Qvigstad forlater selskapet i slutten av august.

Strøm til jul
I en internmelding på Alcatel heter det nå at personalsjef Erik Strøm vil ta over som midlertidig informasjosndirektør. I meldingen står det også at ledelsen regner å finne Qvigstads etterfølger innen jul.

Rykteflom
Ryktene svirrer nå i Alcatel-huset på Økern om hvem som vil ta over etter Helge Qvigstad. Informasjonsdirektør-stillingen i Alcatel ses på som svært viktig. Helge Qvigstad var for eksempel konsernsjef Bjarne Aamodts «høyre hånd» og rådgiver i svært mange saker.

Hodejakt
Stillingen er derfor ikke utlyst på vanlig måte. Etter det Dagens Telecom kjenner til er det internasjonale headhuntigsfirmaet Heidrick & Struggles norske avdeling satt på oppdraget.

Annonse


Intern kandidat?
Nåværende informasjonssjef Odd R. Kristiansen i Alcatel STK sies å være en av kandidatene til informasjonsdirektør-stillingen. Kristansen har i lang tid arbeidet på informasjonssiden for Alcatel Distribusjon, og har i det siste året også hatt info-ansvaret for Alcatel Telecom Norway. Kristiansen sier til Dagens Telecom at han ikke har søkt på informasjonsdirektør-stillingen.

Cartrigde sa nei
Informasjonsdirektør Arne Cartrigde i Telenor Nextel, som har lang informasjonserfaring fra data- og IT-bransjen, var lenge ett hett navn på kandidatlisten. Men etter det Dagens Telecom erfarer har han høflig takket nei til forespørselen fra Alcatels ivrige headhuntere.

Energi-mann
Informasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett-konsernet regnes også av mange i Alcatel som en god kanditat til informasjonsdirektør-stillingen. Akselsen har bakgrunn som journalist fra nedlagte Arbeider-Avisa i Trondheim og har hatt informasjonsjobber i flere energiorganisasjoner.

Kjente lobbyister
Kjente medianavn som Kaci Kullmann-Five og Kristin Moe nevnes nå stadig oftere i Alcatel-koridorene som mulige kandidater.

Dette har sammenheng med at Alcatel-ledelsen er på utkikk etter en info-direktør som også kan bedrive lobby-virksomhet ovenfor myndighetene.

Informasjonsrådgivere
Erik Nord (info-jobber for Telenor) og Morten Woldsdal (ex-Statoil) hos informasjonsrådgivningsfirmaet Geelmuyden.Kiese skal også være vurdert i forbindelse med lederjobben i Alcatel.

Vil ikke kommentere
– Vi har flere gode kandidater til informasjonsdirektør- stillingen som vi nå vurderer. Av konfidensielle grunner kan jeg dessverre ikke kommentere noe navn eller mulig årslønn til den som blir ny direktør hos oss. Jeg håper at vi skal finne den riktige mann eller kvinne i løpet av to måneder, sier konsernsjef Bjarne Aamodt til Dagens Telecom.

Må «klareres» i Paris
Før en mulig jobbkandidat blir tilbudt stillingen må vedkommende først til Paris for å «klareres» med Alcatel STKs eiere, internasjonale Alcatel Alsthom.

Annonse