Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eplehandelen granskes

TELEGRAM: Det amerikanske justisdepartementet sa onsdag at de ville se nærmere på Microsofts kjøp av aksjer i Apple. Spørsmålet er om oppkjøpet kan begrense konkurransen.

Det amerikanske justisdepartementet bekrefter at de vil studere Microsofts aksjekjøp nærmere, i følge telegrambyrået Reuters. Microsoft kjøpte nylig aksjer for over 1,1 milliard kroner i dataselskapet Apple.

«Ingen kommentar»
Departementets talsmann ville ikke kommentere påstander i Washington Post om at Microsoft også granskes for mulige brudd på konkurranselovgivningen. Bakgrunnen er avtaler med tre selskap som utvikler teknologi for å vise video over Internettet.

En talsmann for Microsofts juridiske avdeling uttalte i en kommentar at de var trygge på at departementet ville konkludere med at konkurransen ikke var blitt skadelidende.