Annonse


Vil spore surfere

Debatten om retten til å være anonym raser for fullt i USA etter at det viser seg at USAs største internettleverandør, America Online, vil registrere hvert eneste klikk til sine 8,5 millioner medlemmer. Enten det dreier seg om virtuelle gledespiker eller shopping i AOLs stadig mer sofistikerte elektroniske kjøpesentre, skal sporene havne i AOLs registre.

Profil
Rettighetsforkjempere som EPIC (Electronic Privacy Information Center) er opprørte over avsløringen og hevder at informasjon gir en detaljert profil over folks vaner og livsstil. Selv om den ikke brukes, mener forkjemperne at bare eksistensen av slik informasjon er forkastelig.

Motbør
Representanter for America Online sier at selskapet er i ferd med å utarbeide en policy på disse spørsmålene. AOLs Planer om å selge informasjonen til markedsførere ble foreløpig trukket tilbake forrige måned etter sterk motbør fra forbrukerorganisasjonene.