Trond Hegglund

Annonse


– Jeg er uskyldig!

Trond HegglundEtter at vi har avdekket saken, går Fabian Roan med på et møte med Dagens Telecom. Han ønsker da å møte oss på en parkeringsplass i nærheten av Aker brygge i Oslo. Han vil ikke intervjues hos internettleverandøren Big Blue Systems, selskapet som han var med å bygge opp og var daglig leder av.

Feilaktig fengsling
På en restaurant snakker han ut om Gjensidiges «nervekrig», politiets etterforskning og fengselsoppholdet på Oslo kretsfengsel:

– Det var helt for jævlig å bli siktet i en sånn sak når jeg innerst inne vet at jeg er uskyldig. Jeg synes det er ufattelig at politet fengsler meg i ni uker, med begrunnelse om at det er fare for bevisforspillelse. Dette skjedde faktisk hele åtte måneder etter at innbruddet hos Big Blue Systems var begått, sier Roan til Dagens Telecom.

Fikk besøk i en halvtime
– Dersom jeg hadde vært så dum å stå bak innbruddet i min egen internettbedrift ville jeg kunne ha ødelagt bevisene allerede rett etter innbruddet. Derfor mener jeg og min advokat at fengslingen var helt feilaktig, sier Roan.

Annonse


Foruten advokaten var det kun moren som fikk besøke Fabian Roan i tilsammen en halvtime av de ni ukene han satt bak fengselsmurene.

Bestikkelser av tystere?
– Jeg har ikke hatt noe mot at Gjensidiges tidligere KRIPOS-folk eller politiet har etterforsket denne saken. Jeg har heller ikke noe vondt å si om den private etterforskeren som Gjensidige benyttet. Jeg skjønner godt at et forsikrigsselskap må verne om sine interesser, men jeg mener at fremgangsmåten deres har vært klanderverdig. De har drevet «nervekrig» på meg. Jeg vet også at de har drevet med bestikkelser av såkalte tystere for å få meg til å tilstå forsikringssvindel, sier Roan.

Ingen ting å skjule
– Jeg har ingen ting å skjule og har derfor hele tiden lagt alle opplysninger på bordet ovenfor Gjensdige, den private etterforskeren og politiet. Jeg skrev også under alle fullmakter slik at Gjensidige og det private etterforskningsfirmaet kunne vurdere alle økonomiske transaksjoner som ble gjort i mitt firma Big Blue Systems, sier Roan.

Nekter å svare
– Etter gjentatte «trakasseringer» fra forsirkingsselskapet fikk jeg nok. Via min advokat har jeg gjentatte ganger forsøkt å få rede på hvorfor Gjensidige personforfølger meg. Etter vel 25 skriftlige henvendelser nekter forsikringsselskapet fortsatt å svare. Ettersom jeg spiller med åpne kort, synes jeg en slik oppførsel er ynkelig og skremmende, sier Roan synlig forbannet.

Vurderer millionsøksmål
Han venter nå på at politiet skal etterforske saken ferdig og at en eventuell domsavsigelse skal kunne finne sted.

Roan signaliserer overfor Dagens Telecom at han vil vurdere et søksmål i millionklassen mot Gjensidige og politiet for frihetsberøvelse, ærekrenkelse og tapt arbeidsinntekt i ni uker.

Nye avsløringer
Dagens Telecom vil klokken 12.00 fredag legge ut nye avsløringer på nettet om det som kan være årets største datakrimsak.

Annonse