Annonse


Saksøkt etter kreft

Det er flere rettsaker på gang mot mobilprodusentene.

De etterlatte til hjernekirurgen Dean Vincent Rittman har saksøkt nesten alle de største produsentene av mobiltelefoner og to nettoperatører etter at legen døde av hjernesvulst. Blant selskapene er Motorola, NEC, General Electric og Ericsson. De etterlatte hevder at selskapene ikke har orientert om en påstått helsefare ved bruk av mobiltelefoner.

Rittman døde av kreft i hodet, og påstanden er at stråling fra mobiltelefoner forårsaket denne kreften.

Antenner
David Reynard stod fram i Larry King-show i 1993 og hevdet at hans kone fikk kreft – og at den utviklet seg der hvor antennen på mobiltelefonen lå nærmest hodet, og syntes å vokse innover. Etter dette dukket historien opp på andre TV-program og i flere hundre aviser.

Annonse


En tekniker i Motorola hevder at han fikk kreft fordi han angivelig var forsøkskanin når det ble utviklet antenner.