MicroSnett

Annonse


Microsoft styrer nettet

MicroSnettMicrosoft har helt siden begynnelsen gjort narr av ideen om en nettverks-datamaskin. Men selskapet har etterhvert vært nødt til å innrømme at kostnadene ved PC-bruk kan være høye. De har derfor startet sitt eget opplegg for å redusere totalkostnadene.

NetPC
TCO (Total Cost of Ownership) skal ned, sier Microsoft og har derfor lansert ideen om en NetPC og om strømstyring ved hjelp av løsningene som har fått navnet OnNow.

ZAK
I tillegg kommer nå ZAK: Zero Administration Kit for Windows 95, som skal gjøre det mulig for nettverksadministratorene å kontrollere PCene sentralt.

ZAK gjør det blant annet mulig å styre hvor mange (eller få) programmer brukene har tilgang til ved at man senraliserer konfigurasjonsprosedyrene.

Annonse


Enklere administrasjon
Med ZAK vil det ikke være mulig for brukerne å installere applikasjoner selv, og det vil bli enklere å utnytte serverbasert programvare og data.

Meningen er at programmet skal utnyttes sammen med de nye NetPCene som etterhvert skal lanseres av selskaper som Compaq og Hewlett-Packard.

Skepsis
ZAK har imidlertid blitt mottatt med en viss mistro i USA, siden Microsoft har basert seg på at man må kjøre Windows NT Server 4.0 for å kunne installere den nye programvaren.

Det er med andre ord ikke mulig for Novell- eller Unix-brukere å ta i bruk den nye Microsoft-teknologien uten å måtte endre sin nettverkskonfigurasjon.

Ny hodepine
I amerikanske PC Week sier man også at ZAK rikignok forenkler styringen av nettet, men at programmet i seg selv er så komplisert å installere og utnytte at det skaper ny hodepine for administratorene

Annonse


Annonse


Annonse