Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Info-flom i Nederland

KOMMENTAR: Vi sitter i et sirkus. Det må være over 50 varmegrader. Det står en mann og prater om sitt «Datasphere» som han har skapt, og jeg gir meg helt over her på HIP over mengden med informasjon som flommer her.

Det er flom i Nederland. Ord-flom. Program-flom. Telleverket til alle verdens teleorganisasjoner ruller i en hastighet bare oljen i Nordsjøen kan klare å holde tritt med.

«Woodstock»
Over et 2 kilometers stort område ligger 2.000 mennesker i telt. De ligger på bakken, spiser tørt brø og syltetøy fra små engangskartonger. Ølet og colaen er varm, soveposen er full av jord, men mitt i teltet står PCen. I hvert eneste telt står den. Et 100Mbits nettverk ligger strødd rundt dette jordet 3 mil utenfor Amsterdam, – og det er det eneste forbruket av strøm.

Hele leieren er som et slags miniatyr-woodstock, bare med data og tele i fokus. Genier fra hele verden er her. En Mac-programmerer fra Singapore, en Universitets-professor i informatikk fra Gøteborg, et par fra San Fransisco som tilfeldigvis er eksperter på kryptering. De er kommet fra hele verden for EN ting: AXS4ALL! Information wants to be free!

Idealister
Det er stort sett idealister. Med unntak av et par litt suspekte bevegelser, har jeg ikke sett noen form for destruktiv virksomhet. Jeg er virkelig imponert, og dersom dette arrangementet skal opp igjen neste år, anbefaler jeg alle som er nysgjerrige på WWW, mailing, IRC, PGP, Virus, Hacking, Preakhing, Kryptering, ATM, ISDN, Plattformer, FTP, ja all kommunikasjon overhodet: TA EN TUR!

Dette er menneskene som virkelig bygger fremtiden. Og sjefene i Teleselskapene har jo heller ingen grunn til å være deppa. De slipper jo å krysse broen for å gjøre seg fete…