Annonse


Sonofon velger mikrobølger

Svenske L.M. Ericsson fikk til slutt ordren på 60-70 millioner danske kroner for å bygge ut et mikrobølge-basert overførinssystem for Sonofon. Sonofon er Danmarks nest største mobiloperatør, med omlag 500.000 abonnenter,.

700 stasjoner
Den første forbindelsen skal være på luften allerede nå i august, og hele systemet skal være fullt utbygget med omlag 700 enheter innen utgangen av 1999.

– Det nye, mikrobølge-baserte systemet gjør at de aller fleste av Sonofons telefonsamtaler vil gå gjennom et 100-prosent Sonofon-eid overføringsnett, heter det i en melding fra Sonofon.

Avhengig
I dag er Sonofon, i likhet med eksempelvis NetCom i Norge, i stor grad avhengig av kontrakter med andre leverandører, først og fremst Tele Danmark for Sonofon og Telenor for NetCom. Dette kan ofte oppfattes som et problem for mobiloperatørene, siden de gamle monopolistene jo også eier hovedkonkurrentene.