Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates i norsk allianse

OSLO: Microsoft har alliert seg med selskapet Iterated systems som har utviklet videosystemet Bill Gates ønsker å satse på. Tharald Brøvig og Terje Mikalsen eier over en fjerdedel av dette selskapet.

Bill Gates NYeste
Microsoft har bestemt seg for å satse på Real Video fra Progressive Networks som sitt videosystem på Internett. Dette videosystemet er utviklet av selskapet Iterated Systems, som er delvis norskeid, skriver Dagens Næringsliv.

Det er Tharald Brøvig og Terje Mikalsen som gjennom det felleseide investeringsselskapet Teknoinvest eier over en fjerdedel av Iterated Systems.

Nye standarder
Avtalen med Microsoft vil kunne gjøre Iterateds teknologi langt mer betydningsfull ved etablering av standarderer for overføring av lyd og bilde på Internett. Dermed representerer avtalen et betydelig gjennomslag for det delvis norskeide firmaet.