Snegle

Annonse


Tregt for ADSL i USA

SnegleTeknologien som skal gi høy hastighet på Internett viser seg å være en treg materie i USA. Kun noen få utvalgte kan får ADSL (asymmetric digital subscriber line) i løpet av de nærmeste to årene. Dette kom fram på ADSL Forum Summit i Boston i forrige måned.

Dårlig telenett
Amerikanske telenett har en rekke tekniske løsninger som hindrer ADSL, samtidig er det problemer med signalforstyrrelser mellom trådene i eldre telekabler. I enkelte boliger må alle telekabler byttes ut for at abonnenten skal kunne få ADSL, skriver Lan Times.

I tillegg til de teknologiske problemene har de amerikanske teleoperatørene en rekke økonomiske og administrative spørsmål å løse før de kan levere ADSL. Administrasjon, provisjon, regningssystemer og forhold til regionale teleoperatører, konkurrenter og Internettleverandører må være på plass før ADSL kan tilbys kommersielt.

1999 eller 2001?
Analytikeren Bobby Murphy i Dataquest advarer mot overdrevne forventninger til ADSL-teknologien. Murphy trekker sammenligning til de høye forventningene til ATM som enda ikke er oppfylt.

Murphy anslår at ADSL først vil få en skikkelig utbredelse i år 2001. Formann Nigel Cole for teknisk komite i ADSL Forum, er litt mer optimistisk og mener at ADSL vil få sitt gjennombrudd i 1999.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse