Annonse


NÅ starter Jobben for 3Com

Generalforsamlingene i såvel U.S. Robotics som 3Com oppførte seg pent, så fusjonen blir gjennomført og man får ingen Storebrand-tilstander i de to amerikanske nettverks-selskapene.

Liv laga for 3Com
3Com har samtidig vist at det er liv laga: Inntektene i forrige kvartal økte med 8% fra samme tid året før, mens omsetningen økte med 25,7%. Tallene for hele året var enda bedre: En fortjeneste på 373,9 millioner dollar innebar en økning på 110% på en omsetningsøkning som økte 35,2%. Situasjonen ser altså lovende ut til tross for en aksjekurs som er falt hele 70% i forhold til toppnivået i fjor høst.

Valgets kvaler
Men nå begynner den virkelige jobben: Selskapets 13.000 ansatte i 45 land må finne ut hvilke produkter de egentlig liker og hvilke som skal forsvinne.

Et godt eksempel er høyhastighets modem, hvor 3Com tidlig bestemte seg for å støtte K56Flex-protokollen, som konkurrerer direkte med USRs x2-protokoll. Det er liten tvil om at det nyfusjonerte selskapet akkurat nå må velge x2, selv om det endelige valget først blir tatt neste år når ITU har vedtatt hvilken av de to protokollene som blir standard.

Annonse


Nettverks-styring
Løsninger for nettverks-styring er et annet problem. 3Com har lenge arbeidet med å få innført TranscendWare hos sine kunder, ofte i konkurranse med Pilgrim fra USR. Nå må man finne en felles løsning, men i dag er de to ikke kompatible: 3Coms løsning kan i dag ikke brukes på USRs hardware-produkter, og omvendt.

Dermed hjelper det ikke så mye at kundene kan få alle sine produkter fra en og samme kilde så lenge man fortsatt må leve med to forskjellige administrative løsninger for hardware-produkter.

Remote Access
Enda et eksempel: U.S. Robotics leverer i dag sine remote aksess-servere (ToalControl og NetServer) i konkurranse med 3Coms AccessBuilder. Det er grunn til å tro at produktene fra USR vil overleve i dette markedet, mens 3Coms svitsjer og rutere antakelig vil beholde plassen fremfor de USR tilbyr.

Når det gjelder ISDN termnalprodukter og rutere er det på ingen måte avklart hvilke produkter som kommer til å overleve, de som leveres fra 3Com eller de som kommer fra gamle U.S. Robotics.


Se også: Produktene som overlever

Annonse