Annonse


Knusende informasjon

Elektronisk informasjon erstatter ikke brev eller telefon. Epost, fakser og Internett blir nye lag med informasjon som skal leses sammen med informasjon som allerede er kommet på papir eller via telefonen.

Drukner
Dette gjør at 71 prosent føler seg overkjørt over antallet meldinger de mottar. Dette er konklusjonen på en rapport som ble offentliggjort av Pitney Bowes i London tidligere i uka. Undersøkelsen ble foretatt i USA blant 972 personer i ledende stillinger i store foretak, skriver Reuters.

Rapporten viser også at en leder i snitt sender og mottar 178 meldinger daglig. Til de fleste av disse brukes telefonen, men svært mange formidles også på papir.

Forsvar
Undersøkelsen viser også at mange av de vanlige ansatte forsvarte seg mot informasjonen ved å skru av personsøkere eller mobiltelefoner, eller ved å la batteriene tappes slik at de ikke er mulig å nå når de er ute av kontoret.

Et vanlig svar blant flere av de spurte lederne var:
– Når du kommer på jobben sjekker du epost, stemmepost, faks, Lotus Notes databaser og så er det på tide å gå hjem…

Annonse