Pfeiffer/Pieper

Annonse


Pfeiffer «spiser» Tandem

Pfeiffer/PieperCompaq omsetter årlig for 130 milliarder kroner, mens Tandem omsetter for nærmere 14 milliarder.

Foreløpig usikkert i Norge
Det er foreløpig usikkert hva som skjer med Tandems norske organisasjon etter at fusjonen blir gjennomført i løpet av tredje kvartal. det eneste som er kjent at Tandem blir et heleid datterselskap av Compaq.

Compaqs Eckhard Pfeiffer kaller Tandem en «vekstmaskin». Tandem-sjefene Roel Pieper og Enrico Pesatori vil etter det Dagens Telecom erafer fortsette i sine stillinger i selskapet.

Tilby totalløsninger
– Nå kan vi for alvor tilby totalløsninger med alt fra bærbare PCer, bordmodeller og arbeidsstasjoner, til Windows NT-servere og massiv parallelle Himalaya-servere, sier Compaq-sjefen Eckhard Pfeiffer.

Annonse


Bank-maskiner
Tandems Himalaya-servere er markedsleder innen bank, finans, telekom og andre bransjer med ekstreme krav til datakraft og driftssikkerhet.

I Norge bruker BBS slike servere. Med Tandems klyngeteknologi ServerNet kan disse egenskapene overføres til NT-servere. Ericssons nye AXE-sentraler vil bruke ServerNet.

64 servere i en klynge
Siden i fjor har Tandem og Compaq (- og Microsoft) samarbeidet om ServerNet-klynger (clusters), som sammenkopler flere servere slik at de fungerer som en super-server.

I midten av mai overvar Dagens Telecom en demo i San Francisco, hvor Tandem koplet 64 NT-servere i en klynge. Til høsten kommer Microsofts klynge-software Wolfpack.

Aktuell for netthandel
– Tandems avbruddssikre NonStop-teknologi blir stadig mer aktuell for selskaper som driver online transasjonsprosessering og handel på Internett, sier Tandem-sjefen Roel Pieper.