Annonse


Mac med 64 bits hjerne

Lanseringen vil komme som et svar på Intels 64 bits prosessor når den blir produsert på slutten av dette tiåret.

G4
Verken IBM eller Motorola vil kommentere at forskning på 64 bits prosessorer har topp prioritet i deres felles designsenter i Austin i Texas, melder TechWeb. I følge ryktene er også Apple med i samarbeidet. Brikken – med kodenavnet G4 – vil bestå av to eller fire prosessorer med felles hurtigminne. Lykkes de i å få prosessorene til å samarbeide, vil det gi en mye større ytelse enn hva dagens maskiner som kjører med to prosessoren klarer.

Konkurrerer på ytelse
Brikken vil bli et ledd i Apples strategi på å basere fremtiden på multimediamaskiner med bedre ytelse enn sine Intel x86-baserte rivaler.

Motorola satser fortsatt på PowerPC som plattform. Senere i år, trolig ved neste Macworld i august, er det ventet at selskapet vil vise fram den nye prosessoren «Arthur», som vil være et svar på Intels Klamath. De første versjonene ventes med klokkefrekvenser på mellom 233 og 300 megaherz.

Annonse


En talsmann for Motorola lover at deres svar på Intels Klamath er en tredjedel så stor, og bruker en femtedel av strømmen.

Annonse


Annonse


Annonse