Annonse


Psion slåss mot Windows

Telecom Revy har allerede tyvtittet litt på nye Series 5 (S5), som lanseres her til lands først i august.

Det viktigste markedsmessige valget selskapet har gjort er å lisensiere produktet ut til andre store produsenter. Operativsystemet EPOC 32 skal etter planen bli å finne i for eksempel smart-phones og NCer fra flere andre leverandører gjennom et lisensprogram. Dermed søker Psion å unngå å havne i samme situasjon i forholdet til Windows CE som for eksempel MAC har gjort i forholdet til PC.

– Foran konkurrentene
– Psion kan HPC som en skomaker kan lær, og S5 er lysår foran konkurrentene, sier grunnlegger og formann David Potter i Psion PLC.

S5 er har fått et nytt 32 bits operativsystem, EPOC 32, som er bygget på selskapets tidligere 16 bits systemet. Potter sier det har gått med omlag 200 årsverk i utviklingen, og anslår kostnadene til å ligge et sted mellom 30 og 40 millioner pund.

Annonse


Døren på gløtt
I Norge er det drammensfirmaet Ucom som distribuerer – Drammens Pcen -, som Psion-maskinene populært kalles her til lands.

– Vi regner med at markedet for håndholdte PCer vil øke betraktelig i tiden fremover. Med nye aktører på markedet vil vi nok ikke kunne klare å opprettholde den markedsandelen vi har i dag, men størrelsen på markedet vil likevel gi oss gode muligheter for vekst. Derfor ser jeg ikke windows CE som en stor trussel mot oss, men tror snarere Håndholdte PCer (HPC) i stadig større grad vil representere en trussel for laptop-PCer, sier adm. direktør Rolf Sværen i Ucom til Telecom Revy.

Likevel holder Ucom døren på gløtt for også å distribuere Windows CE når den tid kommer.

Ucom leverer i dag til mellom 3 og 400 forhandlere rundt om i landet.

Psion Series 5
Psion S5 har et langt mer funksjonelt tastatur enn det tidligere Psion-varianter kunne skilte med. Tastene er større og har en utforming som ligger tett opptil den vi finner på bærbare Pcer.

Også den berøringssensitive skjermen er større enn på tidligere varianter. Utnyttelsen av plassen er det ingenting å si på når det gjelder Psion series 5. Med målene 6,7’’ x 3,5’’ x 0,9 og en vekt på 354 gram med batterier, er maskinen bare ørlite større enn den forrige Psion-modellen S3c.

Maskinen drives av to vanlige AA batterrier som har en levetid på opptil 35 timer. Gjennom RS232-porten kan maskinen kobles til PC, printer, mobiltelefon eller modem.

Og prisen? Sannsynligvis noe i nærheten av 5000 kroner når den kommer til Norge.

Annonse


Annonse


Annonse