Arkiv

Annonse


Norge digitalt før nyttår

Arkiv– Telenors nett vil være fulldigitalisert tidlig i desember, uten at vi har satt noen eksakt ferdigdato på dette enda. Før St.Hans vil Finnmark, Vestfold, Akershus og Oslo være fulldigitalisert, sier informasjonssjef Lise Gullberg i Telenor Nett til Dagens Telecom.

Tre prosent igjen
– 97 prosent av Telenors telenett blir ferdig digitalisert før sommeren, alle større byer og en rekke kommuner er allerede ferdig. Det som gjenstår er mindre områder rundt om i landet, og disse tre prosenten vil digitaliseres fra etter sommerferien og frem til desember, sier Gullberg.

Ikke helt ut til kunden
I dag er Telenors nett digitalt helt frem til telesentralen i kundens geografiske område. Fra sentralen går vanlige analoge signaler ut til kunden, med unntak til de kunder som har installert ISDN.

– Vi ønsker etterhvert å digitalisere nettet helt ut til kunden. Spesielt innen ISDN ser vi en rask vekst i Norge, og i enkelte områder er det opp til syv ukers ventetid for å få installert ISDN, sier adm. direktør Thor A. Halvorsen i Telenor Nett til Dagens Telecom.

Annonse


Nye tjenester
I desember vil dermed hele Norges befolkning som har telefon med stjerne-, firkant-, og R-tast kunne benytte seg av tjenestene som ligger i de nye digitale sentralene.

Eksempler på slike tjenester er automatisk tilbakering ved opptattsignal, telefonvekking og viderekopling av innkomne samtaler.

Annonse