Annonse


Jakt på elektroniske spor

Prosjektene er nylig satt i gang, og Datatilsynet er i ferd med å samle inn fakta og ideer til problemstillinger, forteller informasjonssjef Hege Njaa i Datatilsynet.

Personvern
– Kort fortalt er formålet med undersøkelsen å bedre personvernet. I første rekke kommer vi til å se på hvordan en får personopplysninger i forbindelse med bruk av kort i varehandelen. I løpet av høsten kommer vi til å vurdere det materialet vi har samlet inn til da, prioritere og gå videre i arbeidet, sier Njaa på telefon fra Sverige.

Samferdsel
Prosjektet om hvilke spor kort-bruken legger igjen vil bli prioritert. Det andre prosjektet omfatter elektroniske spor i samferdselssektoren.

– Samferdsel omfatte i denne sammenheng telekommunikasjon og transport, heter det i et brev fra Datatilsynet.

Annonse


Nordisk samarbeid
I Kalmar i Sverige er denne uka møte for sjefene i de nordisk Datatilsynene. Felles nordiske problemstillinger drøftes. Internasjonale personvernspørsmål og Internett er blant temaene på møtet.

Datatilsynet henvender seg til sine kolleger i Norden og ber om eventuelle rapporter, vedtak eller retningslinjer som er laget i disse landene.

Advarsel
På sin hjemmeside advarer Datatilsynet mot Internett:

– Vær klar over at du som Internettbruker legger elektroniske spor igjen etter deg. Hver gang du legger navn og adresse igjen, åpner du for en anledning til å registrere dine interesser og bevegelser på nettet. Dette kan bygges opp til en profil av deg, som igjen kan ha interesse for markedsførere og andre tilbydere. Du kan også spores opp uten at navn og adresse legges igjen. Dersom noen har rett motivasjon kan dine bevegelser alltid kartlegges. Dette er sjansen du tar ved å bruke Internett, heter det på siden.

Annonse