Annonse


Noe for sykehusene?

Nykomlingen i markedet for trådløse bærbare nettverksdatamaskiner heter Winterm 2930. Den er myntet på helsevesenet, bilindustrien og øvrig industri der brukerne beveger seg gjennom store områder, skriver Cnet.

Windows-basert
Med den bærbare datamaskinen kan brukerne hente inn informasjon og utveksle informasjon sikkert i et Windows-basert brukergrensesnitt. For å gjøre kommunikasjonen sikker benyttes en trådløs teknologi som er utviklet av Cruise Technologies.

I og med at dette er en ekte NC, vil mesteparten av arbeidet datamaskinen skal gjøre foregå på den sentrale serveren. Wyse mener denne måten å organisere arbeidet på gir større grad av sikkerhet. Dette fordi det ikke er noe behov for å lagre informasjon lokalt på PCer og lokale servere.

Flere på vei
Prisen på Wyse sin NC er ventet å ligge på mindre enn den magiske grensen på 3.000 US dollar, eller ca 21.000 kroner.

Både Toshiba og Mitsubishi har tidligere sagt at de vil lansere liknende systemer. Begge selskapene presenterte sine planer om trådløse nettverksdatamaskiner på JavaOne-konferansen i april.

Annonse