Arkiv

Annonse


Kjapp Internett i høst

Arkiv– Vi ser ikke bort fra at ADSL vil komme som et tilbud fra Telenor Nett i løpet av inneværende år, sier Halvorsen til Dagens Telecom.

Turbofart
ADSL-teknologien bruker samme kobberkabel som telefonnettet, men uten svitsjesystemer. Med et ADSL-modem i hver ende kobles datastrømmen direkte opp fra Internett. Dataene kan dermed overføres til kunden med en hastighet på opp til åtte Mb/s på vanlige kobberkabler.

Dette er overføringshastighet som er opp til 200 ganger raskere enn med vanlig modem og opp til 125 ganger raskere enn ISDN. Hastigheten på datastrømmen fra kunden er lavere, opp til 640 Kb/s. Båndbredden, eller hastigheten, avhenger av lengden på sambandet og type ADSL-utstyr.

Fra høsten
– ADSL kan bli tilbudt allerede fra høsten til enkelte begrensede geografiske områder, sier Halvorsen til Dagens Telecom.

Man ventet tidligere at ADSL skulle ta av i forbindelse med video på bestilling. Nå har ikke dette tilbudet blitt lansert enda, men hjemmekontorer og småbedrifter som ikke kan nøye seg med ISDN er i følge Halvorsen viktige markeder for ADSL.

Annonse


Annonse


Annonse