Deskill

Annonse


Thor II på plass

DeskillAllerede en uke etter oppskytingen i USA 19. mai var satellitten synlig på horisonten fra Nittedal jordstasjon, som umiddelbart mottak telemetrisignaler, det vil si de signalene som skal til for å styre satellitten. Det første som skjer når satellitten er i posisjon, er at solcelleskjørtet og selve antennen foldes ut.

Overleveres
Da vil også de første TV-signalene sendes. De nærmeste ukene skal Telenor og den amerikanske satellittprodusenten teste satellitten sammen, før den endelige overlevering finner sted i slutten av måneden.

Engelsk styring
Satellitten styres i første omgang fra jordstasjonen Chilworth i England. Nittedal jordstasjon fungererer som back up, i tillegg til at den også kan styres fra Telenor Internationals hovedkontor i Keysers gate i Oslo.

Annonse