Annonse


Net-PC-brikke fra 3Com

Microsoft og Intel har de siste månedene hatt et tett samarbeid om å utvikle Net-PC-spesifikasjonen: En spesialutgave av Wintel-arkitekturen hvor man har eliminert diskettstasjon, CD-ROM og (eventuelt) harddisk og hvor man bruker Windows-grensesnitt for hente alle nødvendige data og programmer fra serveren.

I markedet har man oppfattet dette som et produkt hvor Intel skulle levere all hardware, inkludert nettverkstilkobling.

Hovedprodukt
Dette vil imidlertid ikke 3Com akseptere, siden nettopp nettverksadapter-kort til Wintel-PCer har vært selskapets viktigste produkt i en årrekke.

Derfor har selskapet utviklet “Fast Ethernet on a chip”, en løsning hvor man får 100 Mbit/s Ethernet på en brikke som går rett inn på Net-PCs hovedkort og som dermed gjør det både enklere og rimeligere å sette sammen slike produkter, melder 3Com.

Annonse


Volumleveranser til høsten
– Med litt annen software vil brikken også kunne brukes på nettverks-maskiner fra Oracle og Sun, sier 3Coms Doug Spreng i meldingen.

Produktet er allerede klart i prototypeversjon og selskapet regner med å levere i volum til høsten. Dell Computer Corp. har i følge 3Com allerede bestemt seg for å satse på løsningen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse