Annonse


Småpenger på kort

Det skjer rask utvikling når det gjelder betalingskort for mindre tjenester. I flere land er det forsøk med såkalte småpengekort.

Nasjonale system
Både Tyskland, Nederland, Belgia, Sveits, Danmark, Sverige og Finland er i ferd med å utvikle nasjonale system for elektroniske lommebøker, som skal tilfredsstille krav om at de senere kan brukes sammen med vanlige betalingskort.

Sammen for standard
Europay, Visa og MasterCard samarbeider om å sette en standard for kort som skal ha flere funksjoner, og som har en databrikke. Standarden kalles EMV 96. Målet er å få laget en standard slik at kombinerte betalingskort/ småpengekort kan brukes i hele Europa.

– Kort for små innkjøp er en suksess i flere europeiske land. Det vil være en fordel for norske brukere å få et kort som kan brukes i et bredt spekter av butikker og som også fungerer med lokal valuta i utlandet, sier Johan Reinsli, som er Europays regiondirektør for Norden og Baltikum.

Se også:
«Kort for småpenger»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse