Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates bedre på nettverk

OSLO: Tirsdag vil programvaregiganten Microsoft forsøke å omvende ihuga nettverksfolk. Budskapet er at Microsofts programvare både er bedre enn andres og etterhvert også mer skalerbar.

Microsoft sliter litt under sitt stempel som en produsent av systemer for mindre bedrifter og organisasjoner. Dette liker ikke selskapet, og for å slåss med Sun, Novell og IBM, arrangerer Microsoft en «scalability day» for å vise at også deres systemer passer til større nettverk.

Stø kurs
I bakgrunnen spøker (for konkurrentene) en stø Microsoft-kurs fra salg av PC-operativsystemer til salg av store nettverkssystemer fra A til Å. Det er allerede mulig å drive en bedrift helt uten andre programvarer enn Microsofts produkter. Men de helt store organisasjonenes nettverk og servere har ikke selskapet skikkelig tak på – foreløpig.

Mange forbedringer
Foran 350 storkunder, analytikere og journalister vil Microsoft tirsdag presentere forbedringer av nettverks- og kontorstøtteprogramvarene sine. Dette gjelder både database-pogramvare og server-programvare. Windows NT server og operativsystem inkludert.

Onde tunger, som analytikeren Evan Quinn til Bloomsberg News, kommenterte dagen slik:

– Det er godt de har en «scalability day» – det vil være vanskelig for dem å hevde at de har skalerbare systemer året rundt.

Digital med Windows NT
Det er ventet at datamaskinprodusentene Digital Equipement, Tandem, Compaq og programvarehuset PeopleSoft vil stille seg bak Microsoft i dette forsøket på å nå de store selskapene. Digital vil komme med Windows NT som operativsystem i sine AlphaServer 8200 og 8400-maskiner. Hittil har disse maskinene kun benyttet Digitals egen unix-variant.

Begrensninger fjernes
Rent konkret ser det ut til at Microsoft vil vise forbedringer rundt hvordan programvaren jobber mot maskinvaren. Enkelte begrensninger i Windows NT fjernes, epost-programmet Exchange forbedres, i tillegg til at programvaren for elektronisk handel blir bedre. Alt i følge uttalelser til Bloomsberg News fra Stan Dolberg, en analytiker ved Forrester Research.

Dolberg mener det først og fremst er Novell og IBMs OS/2 Warp som har fått føle konkurransen fra Microsoft. Han mener det fortsatt vil gå to år før selskapet vil greie å konkurrere i unix-markedet.