Annonse


Gates bedre på nettverk

Microsoft sliter litt under sitt stempel som en produsent av systemer for mindre bedrifter og organisasjoner. Dette liker ikke selskapet, og for å slåss med Sun, Novell og IBM, arrangerer Microsoft en «scalability day» for å vise at også deres systemer passer til større nettverk.

Stø kurs
I bakgrunnen spøker (for konkurrentene) en stø Microsoft-kurs fra salg av PC-operativsystemer til salg av store nettverkssystemer fra A til Å. Det er allerede mulig å drive en bedrift helt uten andre programvarer enn Microsofts produkter. Men de helt store organisasjonenes nettverk og servere har ikke selskapet skikkelig tak på – foreløpig.

Mange forbedringer
Foran 350 storkunder, analytikere og journalister vil Microsoft tirsdag presentere forbedringer av nettverks- og kontorstøtteprogramvarene sine. Dette gjelder både database-pogramvare og server-programvare. Windows NT server og operativsystem inkludert.

Onde tunger, som analytikeren Evan Quinn til Bloomsberg News, kommenterte dagen slik:

– Det er godt de har en «scalability day» – det vil være vanskelig for dem å hevde at de har skalerbare systemer året rundt.

Digital med Windows NT
Det er ventet at datamaskinprodusentene Digital Equipement, Tandem, Compaq og programvarehuset PeopleSoft vil stille seg bak Microsoft i dette forsøket på å nå de store selskapene. Digital vil komme med Windows NT som operativsystem i sine AlphaServer 8200 og 8400-maskiner. Hittil har disse maskinene kun benyttet Digitals egen unix-variant.

Begrensninger fjernes
Rent konkret ser det ut til at Microsoft vil vise forbedringer rundt hvordan programvaren jobber mot maskinvaren. Enkelte begrensninger i Windows NT fjernes, epost-programmet Exchange forbedres, i tillegg til at programvaren for elektronisk handel blir bedre. Alt i følge uttalelser til Bloomsberg News fra Stan Dolberg, en analytiker ved Forrester Research.

Dolberg mener det først og fremst er Novell og IBMs OS/2 Warp som har fått føle konkurransen fra Microsoft. Han mener det fortsatt vil gå to år før selskapet vil greie å konkurrere i unix-markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse