Deskill

Annonse


Kamp mot ulovlige kopier

DeskillDet amerikanske justisdepartementet og FBI vil trappe opp kampen mot piratkopister. «Operation Counter Copy» er en aksjon rettet mot ulovlig kopiering av merkevarer og krenking av åndsverksrettigheter.

Sterkt signal
– Aksjonen er et sterkt signal til falsknere og kopipirater over hele USA, om at de vil bli ettersøkt, stilt for retten,og om de kjennes skyldige vil de havne i fengsel, sier den amerikanske justisministeren Janet Reno,

Flere er anmeldt
Flere store saker er anmeldt den siste måneden. Ved siden av flere anmeldelser for å ha kopiert programvare for datamaskiner uten tillatelse, så etterforsket FBI ulovlig kopier ing av Nike joggesko, Calvin Kleins etterbarberingsvann og en rekke andre produkter.

Taper 20 milliarder
Amerikanske myndigheter hevder at ulovlig omsetning gjør at eierne av varemerker taper omlag 20 milliarder kroner i omsetning i USA alene i løpet av ett år, og at det tilsvarende tallet på verdensbasis er på over 140 milliarder kroner.

Annonse


Det er tidligere satt fram påstander tidligere om at databransjen taper 80 milliarder kroner i omsetning på grunn av piratkopiering.

Se også:
Pirater øker mest

Annonse


Annonse


Annonse