Joramo

Annonse


Verdens største nettmesse

JoramoNetWorld+Interop 97 er den kvalitativt sterkeste nettverksmessen i verden. Også sammenliknet med de mange regionale Interop-messene i Atlanta, London, Paris, Sidney og Tokio. Interop er et ektefødt barn av Internet. Senere sluttet programvarebransjen seg til med Novell i spissen og hovedmessen, nå for fjerde året på rad i Las Vegas, ble til NetWorld-Interop.

Ren nettverksmesse
Mens Interop-messene i London og Paris har fått et temmelig sterkt islett av telekommunikasjon er det her i USA fortsatt en ren nettverksmesse. Teleprodukter vises nok og både AT&T, MCI og Sprint stiller ut, men her er liten fokus på teletjenester.

LAN for alle penga
Det er LAN (lokalnettverk) det handler om. Da er islettet av dataselskaper mer iøynefallende: IBM, HP, Digital, Microsoft, Computer Accosiates og Intel har alle noen av de mest dominerende markeringene her i Las Vegas. Men fortsatt er det de rene nettverksfirmaene med 3Com, Cisco og Bay i spissen som leder an og samler mest interessse, både i det meget rikholdige seminarprogrammet og på selve utstillingen.

Femte året på rad
Det er femte året på rad at Telecom Revy/Dagens Telecom dekker denne nettverksmessen. Faktisk forbauses vi en smule av at ikke sammensmeltingen av data, tele og nettverk er kommet lengre. Det er for eksempel påtakelig at de mange Bell-selskapene i USA gjør så lite av seg på denne messen. Det store antallet utstillere er det jeg vil kalle rene nettverksfirmaer.

Internett i fokus
Dette er skrevet etter et første hastig besøk på messen før den åpnet skikkelig. På grunn av tidsforskjellen åpner ikke messen før kl. 17 tirsdag ettermiddag norsk tid. Men at IP-protokollen og Internett står i fokus her i Las Vegas er det liten tvil om.

– IP vil stå for 80 prosent av bedriftskommunikasjonen i 1998 mot bare 36 prosent i fjor, hevder en av keynote-talerne, Tom Lyon fra Ipsilion Networks. Det er sammensmeltingen av data, tale og video som vil føre til denne eksplosjonen i IP-trafikk.

50 nordmenn på plass
Både Cisco, Bay og 3Com har invitert en del kunder med til Las Vegas. Den største gruppen nordmenn er det Upnet Telematikk som er vert for. De har 30 gjester her. Tilsammen vil Dagens Telecom anslå at vel 50 nordmenn besøker NetWorld+Interop 97. Vi kommer tilbake med daglige nyheter fra Interop i Dagens Telecom ut over uken og fyldig dekning i Telecom Revy i neste uke.

De som vil følge messen nærmere på nettet henvises til http://www.Interop.com. Enkelte opptredener kringkastes til og med i form av live-video på nettet.


Annonse


Annonse