Annonse


Vil ikke kjøpe Apple

Ellisons har tidligere varslet at han ville arbeide for å samle investorer som skulle gå sammen om å kjøpe dataselskapet Apple. Ellison har nå sendt ut en melding hvor det heter at det ikke lenger er aktuelt med noen overtakelse. Samtidig kritiserer han dagens ledelse i Apple og sier at selskapet kan reddes om det kommer inn nye ledere i selskapet.

Apple har de siste kvartalene gått med meget stort underskudd.

Kursen sank
Ellison gikk ut med sin melding etter at de amerikanske børsene stengte tirsdag. Onsdag morgen svarte markedet med å senke Apples aksjekurs med fire prosent på Nasdaq børsen.

Oraclesjefen sier også at han for tiden ikke er i forhandlinger med Apple, selskapets aksjonærer eller mulige investorer. Men han legger til at han holder muligheten åpen for å endre mening senere og gjøre et forsøk på å overta kontroll av Apple.

Spår overskudd
En talskvinne for Apple ønsket ikke å kommentere Ellisons utsagn. Hun sa at Apple har gjort store omorganiseringer det siste året og er ventet å rapportere om overskudd senere i år.

For dårlig tilbud?
I følge den amerikanske nettavisen Nando Times har Ellison fått nei fra så mange mulige investorer at det kan være årsaken til at han trekker seg fra et oppkjøp.

Andre analytikere mente at Ellisons tilbud om overtakelse var for dårlig for aksjeeierne siden det innebar at bare seksti prosent av prisen på aksjene skulle betales kontant og resten med nye aksjer i Apple.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse