Skjermdump

Annonse


Internett til himmels

SkjermdumpMeldingen fra flyfabrikken Boeing tirsdag lyder trolig som himmelsk musikk i ørene til Bill Gates. Boeing kjøper seg nemlig inn i satellittprosjektet Teledesic, som han eier sammen med milliardæren og telekommunikasjonspioneren Craig McCaw.

For 100 millioner dollar (710 millioner kroner) sikrer Boeing seg en eierandel på 10 prosent.

Globalt Internett
Teledesic er et gigantisk satellittprosjekt som vil koste ni milliarder dollar (64 milliarder kroner). Det skal blant annet sikre de mest avsidesliggende steder på kloden tilgang til Internett ved hjelp av flere hundre lavbanesatellittter. Etter planene skal de første tjenestene være på lufta i 2002.

Planene innebærer dessuten at Teledesic bygger opp et nettverk av verter i alle land, og at disse vil kunne tilby lokale bedrifter muligheter til globalt fjernarbeid.

Færre satellitter
Visjonen er å bringe informasjonsalderen ut over hele kloden i et toveis nettverk med ‘fiberlignende kvaliteter’ uansett hvor du bor. Foreløpige planer har operert med et tall på 840 satellitter, som vil ligge 50 ganger nærmere jorden enn tradisjonelle satellitter. Teledesic håper at samarbeidet med Boeing vil kunne redusere antallet.

Annonse