Skjermdump

Annonse


Fremtiden på utstilling

SkjermdumpSkal vi tro utstillerne bak CyberHome 2000 er ikke fremtiden mer enn et par år unna – eller noen timers flyreise til San Francisco. Søndag åpnet CyberHome 2000, en utstilling i regi av Intel Corp. og ComputerLife magazine, som viser oss hva vi kan ha i vente av teknologiske nyvinninger innen for husets fire vegger.

Hjerte i kjøkkenet
Sentralen i CyberHome er kjøkkenet. Over vasken henger det en skjerm, som blant annet viser deg hvem som ringer på døren. Fra serveren på kjøkkenet har du også full kontroll over telefon, faks og epost.

Fyller kjøleskapet
Ved siden av skjermen finner du en scannner. Hver gang du har tømt for eksempel en melkekartong, fører du bare kartongen med strekkoden over scannneren som dermed plusser på handlelisten, som foreløpig er manuell. Men snart vil handlelisten automatisk bli sendt til supermarkedet, som leverer varene på døren.

Internett
Skjermen på kjøkkenet gir deg selvfølgelig full internettilgang. Det betyr blant annet at du kan laste ned dine favorittoppskrifter. Og skulle du ikke ha alle ingrediensene, vil hjernen på kjøkkenet fortelle deg hva du mangler og automatisk føye varene til handlelisten.

Video i bilen
I oppkjørselen står en mini-van med talestyrte kommandoer for sjåføren.. I baksetet finner vi to skjermer som kan vise spill og video for ungene. Som hjelp til å finne frem har sjåføren tilgang på en skjerm som viser kart, bilens posisjon og raskeste vei for å komme til bestemmelsesstedet.

Også i Norge
Det er ikke bare i USA man bygger fremtidens hjem. Også her hjemme skjer det ting. På Kjeller utenfor Oslo, planleger Telenor FoU å bygge et «smart» hus med eget nettverk hvor fremtidens teknologier kan prøves ut i realistiske hverdagssituasjoner. Huset vil ventelig stå klart til over sommerferien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse