Annonse


Rekord for Olicom

Omsetningsøkningen i forhold til samme kvartal i fjor var på 51 prosent, mens selskapet hadde et netto-tap på 3,2 millioner i fjor. Først og fremst på grunn av omorganisering av det amerikanske datterselskapet.

Fordoblet salget
– Resultatet av denne omstruktureringen er blant annet at vi aldri har hatt så stor omsetning i USA, sier selskapets toppsjef, Lars Stig Nielsen.

– Vi fordoblet blant annet salget av våre Olicom combo PC-kort. Hvis vi ser på combo-kortene for Token Ring, så økte de alene 42 prosent i forhold til forrige kvartal, sier Nielsen.

Oppkjøp
Nå har forøvrig Olicom også bestemt seg for å vokse på den ”vanlige” måten i nettverksbransjen, ved oppkjøp. Denne uken ble alt det formelle avklart for at selskapet skal kjøpe CrossComm Corp, som tilbyr ATM- og ruterteknolgi for SNA- og Token Ring-miljøer.

Veteran
Selskapet har forøvrig ansatt den danske IBM-veteranen Niels Christian Furu som ny nummer to i selskapet, under grunnlegger og toppsjef Lar Stig Nielsen.

Furu, som til sammen har jobbet 14 år i IBM-systemet er åpenbart ansatt fordi IBM-dominerte Token Ring fremdeles er Olicoms hovedprodukt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse