Annonse


3Com svarer Intel

SuperStack II Hub 100 Class II er det enkle navnet på 3Coms nye konsentrator, som kun skal koste 109 dollar pr utgang og dermed medfører en prisreduksjon på 35 prosent i forhold til dagens produkter.

Autosensing
Det er snakk om et såkalt autosensing produkt, som selv finner ut om nettverkskortet i den andre enden av nettet kjører 10 Mbit/s eller Fast Ethernet med 100 Mbit/s.

I rett tid
Det er mulig at denne lanseringen var planlagt for lenge siden, men den kommer i hvertfall i riktig tid for 3Com.

Tidligere lanserte nemlig Intel sine nye Ethernet-brikker som gjør det mulig å legge Fast Ethernet-forbindelsen direkte inn på hovedkortet til en pris som anslagsvis er en tredel av det man må betale for separate nettverksadaptere fra 3Com.

Annonse


Nettopp adaptere for Ethernet og Fast Ethernet er blant hovedproduktene til 3Com, som er markedsleder i dette segmentet.

Markedsleder
Men 3Com er også markedsleder i segmentet for konsentratorer, med 27 prosent. Det er denne markedsandelen selskapet ønsker å forsvare når det lanserer sitt nye tilbud på hub-markedet.

3Com har forøvrig også vært aggresiv på andre markeder i det siste. Tidligere i april lanserte selskapet sin løsning for Gigabit Ethernet.

Billigere
Samtidig kom også svitsjede løsninger til 99 dollar pr. port, mens svitsjet Fast Ethernet ble lansert til 389 dollar pr. port. Hub-løsninger for vanlig (delt) Ethernet (10Mbit/s) kan nå fås helt ned i 42 dollar pr. utgang fra 3Com.

Wall Street
Det er imidlertid liten tvil om at aksjebørsen mener at det er selve nettverksadapteren som er det viktigste i 3Coms produktportefølje. Økt konkurranse på dette markedet får alltid negative resultater for selskapets kurser på Wall Street.

Derfor gjenstår det å se om de nye lanseringene i SuperStack-familien er nok til å svare på det trøkket kursen fikk ved Intel-lanseringen tidligere i uken.

Annonse