Arkiv

Annonse


Telia jobber for Telenor

Arkiv– Telenor Installasjon i Oslo har leid montører fra andre teleområder i Norge siden januar. Men etterspørselen etter ISDN er nå så stor over hele landet at Oslo har leid 28 montører fra Svenske Telia de siste to til tre ukene, sier adm. direktør Jan Kåre Pedersen i Telenor Installasjon til Dagens Telecom.

Fra 15 til 4 dager
– Vi fortsetter å leie disse montørene til vi er fornøyd med leveringstiden på ISDN. Målet er å komme ned i fire dager, mens leveringstiden i Oslo i dag varierer fra ti til 15 dager. Det har vært en enorm etterspørsel, og vi er ennå ikke sikre på hvordan vi skal klare å ta igjen etterslepet, sier Pedersen.

Ingen sikkerhetsrisiko
De svenske montørene er opprinnelig ansatt hos konkurrenten, men Pedersen tror ikke at Telia-montørene utgjør noen sikkerhetsrisiko for Telenor:

– At montørene kommer fra Telia er ikke noe problem. Vi har sikkerhetsinstrukser som ivaretar slike spørsmål, sier Pedersen til Dagens Telecom.

Annonse


Ut og inn-montører?
Flere Telenor-montører ble overført til Telenor Nye Muligheter (TNM) som ble opprettet i 1993 og forsvant dermed ut av Telenor-systemet. Dette er ikke årsaken til den prekære mangelen på montører i dag, mener Pedersen, som også var toppsjef i TNM før han ble adm. direktør i Telenor Installasjon.

– Det stemmer at en del montører gikk over til TNM tidlig i 1993, men i Oslo ble ingen montører overført til TNM. Grunnen til at vi trenger montører nå er rett og slett at vi ikke hadde ventet så stor etterspørsel etter ISDN, og nå gjør vi det som er mulig for å få ned leveringstiden, sier Pedersen til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse