Annonse


Nye nettadresser

Økende behov for nettadresser har ført til at det er godkjent syv nye domenenavn, såkalte online tags, eller gTLDer (generic Top Level Domains). Tillegget på 28 navn vil ligge på nivået under disse og vil bli trukket ut etter lotterimetoden.

.info og .web
Nå får blant annet virksomheter knyttet mot Internert sitt eget domenenavn: .web. Videre kan kulturorganisasjoner smykke seg med .arts og helse- og underholdningsindustrien med .rec. Individuelle nettsteder vil bli hetende .dom, mens butikker får .store og firmaer .firm. Opplysningsorganisasjoner får også eget domenenavn: .info.

Lever videre
De gamle vil leve videre ved siden av de nye: .com for kommersielle virksomheter, .org for ideelle organisasjoner, .net for nettverk, .edu for utdannelsesinstitusjoner, .gov for myndigheter og .mil for militære organisasjoner.

Bare nye
De nye domenenavnene omfatter bare nye virksomheter. Det er den internasjonale Ad Hoc komiteen som har kommet med forslagene. De er blitt godkjent av fem ulike organisasjoner, blant annet ITU (International Telecommunication Union) og International Trademark Association.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse