Annonse


Ericsson-ansatte raser

Håpet er at Ericsson skifter mening. Lørdag var det demonstrasjoner i Norrköping med over tusen deltakere. I det svenske Aftonbladet ble det samme dag trykket et åpent brev hvor Ericsson-konsernet ble bedt om å ombestemme seg.

Samfunnet
– Vi i Norrköping har forsøkt å leve opp til Ericssons krav. Vi innser at stat og kommune har et ansvar for foretakets framtid. Men det motsatte bør også være tilfelle, heter det i det åpne brevet, som er undertegnet av 101 personer – fjernsynskjendiser, direktører, parkeringsvakter, idrettsledere og politikere

Lørdag ble det åpne brevet trykket i Aftonbladet under tittelen: “Lämna oss inte i sticket”.

Ekspanderer
– Ericsson er ikke et selskap i krise. Tvert imot: Selskapet har planer om å ekspandere med over 3.000 stillinger i Sverige. En del av de stillingene må havne i Norrköping, forlangte fagforeningslederen ved SIF-klubben på Ericsson, Bernth Carlsson, ifølge Dagens Nyheter.

Annonse


Men de ansatte i Norrköping er blitt fortalt av ledelsen at de trolig ikke vil være kvalifiserte for de nye jobbene.

Ericsson ble også minnet om at konsernet for ett år siden varslet at de ville utvide virksomheten i Norrköping og satte opp en ønskeliste for kommunen som innebar satsing på toppidrett, kulturliv, gode villatomter og spesielle kurs på universitetet.

Annonse