Annonse


Tredjegenerasjon mobil

Dette såkalte tredjegenerasjons systemet skal kunne tilby video, videokonferanser og tilgang til Internett. Systemet vil bruke 5 MHz W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access) for å få til en såpass høy overføringshastighet.

Dette er en teknikk for digitale overføringer som Ericsson melder at er fundamentalt forskjellige fra IS95 CDMA system som nå er i bruk, i første rekke for taletjenester.

Mer mobilt
– NTT DoCoMo forplikter seg til å tilfredsstille en stadig økende kundemasse som ønsker mobile tjeneste. Og Ericssons produkter møter de spesifikasjoner vi har satt opp, heter det i en uttalelse fra det japanske selskapet.

År 2000
De første «prøvekjøringene» av det nye systemet vil skje i løpet av året. Kommersiell lansering og bruk av multimedia på mobilsystemer vil ikke skje før nærmere år 2000. Da vil det ifølge beregningene være omlag 45 millioner abonnenter på mobiltjenester i Japan.

Annonse


NTT DoCoMo er en av de ledende teleoperatørene i Japan, og hadde i februar over 10 millioner abonnenter på mobiltelefon.

Tre lokale selskaper
Ericsson har etablert tre lokale japanske selskaper: for å møte markedets behov: Nippon, Ericsson K.K., som er et heleid datterselskap, Ericsson Toshiba Telecommunications Systems K.K., som samarbeider med elektronikkprodusenten Toshiba og Ericsson Mobile communications Japan K.K., som er et samarbeide med Marubeni.

Annonse