Annonse


Tredjegenerasjon mobil

Dette såkalte tredjegenerasjons systemet skal kunne tilby video, videokonferanser og tilgang til Internett. Systemet vil bruke 5 MHz W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access) for å få til en såpass høy overføringshastighet.

Dette er en teknikk for digitale overføringer som Ericsson melder at er fundamentalt forskjellige fra IS95 CDMA system som nå er i bruk, i første rekke for taletjenester.

Mer mobilt
– NTT DoCoMo forplikter seg til å tilfredsstille en stadig økende kundemasse som ønsker mobile tjeneste. Og Ericssons produkter møter de spesifikasjoner vi har satt opp, heter det i en uttalelse fra det japanske selskapet.

År 2000
De første «prøvekjøringene» av det nye systemet vil skje i løpet av året. Kommersiell lansering og bruk av multimedia på mobilsystemer vil ikke skje før nærmere år 2000. Da vil det ifølge beregningene være omlag 45 millioner abonnenter på mobiltjenester i Japan.

Annonse


NTT DoCoMo er en av de ledende teleoperatørene i Japan, og hadde i februar over 10 millioner abonnenter på mobiltelefon.

Tre lokale selskaper
Ericsson har etablert tre lokale japanske selskaper: for å møte markedets behov: Nippon, Ericsson K.K., som er et heleid datterselskap, Ericsson Toshiba Telecommunications Systems K.K., som samarbeider med elektronikkprodusenten Toshiba og Ericsson Mobile communications Japan K.K., som er et samarbeide med Marubeni.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse