Annonse


Knallvekst for Compaq

– Flere store kontrakter og et jevnt og godt salg av servere og PCer til bedriftsmarkedet har gjort at vi kom ut av kvartalet med et meget godt salgsresultat, sier adm. direktør Jan Eigil Rydningen i Compaq Computer Norway.

Før Statoil
– Dette er før leveransene på Statoil-avtalen har begynt å gi uttelling, siden disse leveransene først starter i andre kvartal i år, sier Rydningen.

Dagens Telecom meldte i februar at Compaq er underleverandør for Telenor Bedrifts kjempekontrakt med Statoil. Compaq skal i løpet av mai i år levere 12.800 Compaq Presario multimediamaskiner til hjemmebruk for Statoil-ansatte.

Første plass
Compaq er nå Norges største PC-leverandør, foran IBM og Cinet. IBM solgte 13.650 PCer i løpet av årets første kvartal og har hatt en økning på 30 prosent i forhold til året før, viser tall fra torsdagens Finansavis.

Cinet som ledet PC-salget i første kvartal i fjor, solgte bare 9.500 enheter i årets tre første måneder. Dette er en reduksjon på 19 prosent. Selskapet vil nå satse mer på systemintegrasjon og konsulentvirksomhet – områder innen IT-bransjen som gir større fortjenestemarginer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse