Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Genial strategi

Spydspiss og døråpner for Telenor i øst er et tosidig samarbeid om IT-sentre i Praha og i Bratislava. Sentrene er etablert med solid norsk offentlig støtte gjennom det såkalte Øst-Europa programmet.

Deskill
Veien til suksess har ikke vært lett. Den bygger på etterspurte produkter og gode politiske forbindelser.

3,2 millioner
Med en norsk støtte på 3,2 millioner UD-kroner, opprettet det nasjonale Karls Universitetet og Telenor Satellite Services et demonstrasjonssenter for IT-teknologi i Praha i 1992. Senteret er nå vokst til 23 ansatte, og sto allerede i 1995 på egne ben med positivt resultat.

– Vi har konsentrert oss om å selge konsulenttjenester, og har spesialisert oss på å sy sammen anbud for offentlige tilbydere, sier Pavelka. Oppdragene er mange, med blant andre Finansdepartementet, Tolldirektoratet, politi og Tsjekkisk TV (CT) på referanselisten.

Se også:

Størst i øst

Forventer økning i øst