Annonse


Vil kjøpe Apple

Nå er det ikke første gang at Oracle-sjefen har varslet at han kan tenke seg å kjøpe Apple. «Det vil ta meg under en uke å skaffe pengene» har Ellison sagt til det amerikanske finansmagasinet Fortune. Dengang gikk Apple ut med en pressemelding, og den gamle vennen Steve Jobs kalte utspillet for «ren fantasi». Nå skal det legges til at Larry Ellisons aksjer i Oracle skal alene ha blitt verdsatt til 40 milliarder.

Prøveballong
Når Ellison kommer med utspillet nok en gang er det en prøveballong for å se hvordan store aksjeeiere i Apple reagerer.

– Apple har et desperat behov for en helt ny ledelse. Jeg tror at Apple kan bli reddet, og at Apple fortjener å bli reddet, sier Ellison til den amerikanske avisen Mercury News. Han varsler at han han ser etter investorer utenom Oracle som er villige til å kjøpe seg opp til å få en bestemmende del av aksjene. Ellison ønsker å kjøpe på dagens kurs for Apple-aksjene. Prisen har sunket med 25 prosent på tre måneder. Det betyr at konsernet er verdsatt til omlag 14 milliarder kroner.

Vil sparke Amelio
Dersom det blir noe av oppkjøpet vil dagens ledelse i Apple bli fjernet. Ellison varslet at han vil sitte i styret sammen med sin «beste venn» Steve Jobs, men at ingen av dem vil sitte i toppjobbene i selskapet. Ellison sier også at Steve Jobs ikke er involvert i noe forsøk på oppkjøp.

– Larry tar opp slike ideer nå og da. Jeg forsøker å forklare at min rolle i Apple er å være en rådgiver. Hele denne saken er bisarr, sier Steve Jobs

Ingen kommentar
En talskvinne for Apple sier at selskapet ikke vil kommentere Ellisons framstøt.

Ellison skrøt også av Apples datamaskiner og forsikret interjuveren i Mercury News om at han selv bruker Mac.

Apple kunngjorde nylig at de vi si opp 2 700 ansatte og 1 400 som arbeider på kontrakt for selskapet. Samtidig ble det lagt fram et regnskap som viste fem og en halv milliard i underskudd siste skatteår. Store investorer i selskapet er misfornøyd med selskapets resultat.

Nå har Ellison sendt opp sin prøveballong, og vil se på resultatet.

– Det vil ta et par uker før jeg bestemmer meg, sier Ellison.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse