Annonse


Intel med rullestol-PC

Intel har nå utstyrt den berømte britiske professoren med en ny og kraftigere datamaskin for professorens rullestol. Den skreddersydde nye maskinen er bygd rundt en 133 MHz MMX Pentium –prosessor.

Intels middagsinvitasjon
Det var i mai i fjor at Intel-sjefene oppdaget at Hawkings rullestol-PC brukte en aldrende 486-prosessor. De hadde nemlig invitert forfatteren av “A Brief History of Time” til en middag. Nå har Intel-ingeniørene laget en avansert spesialløsning for den geniale, men akk så funksjonshemmede professoren.

Talesynthesizer
Steve Nachtsheim, nestleder i Intels avdeling for mobile produkter, som også deltok under middagen, har vært prosjektansvarlig. Intel har samarbeidet med Words+, et selskap som lager talesynthesizer-applikasjoner, for å integrere tale-applikasjonen i Windows 95.

Fjernstyrer dører
Med den nye rullestol-PC-en kan professoren kople seg til Internett og sende e-post. Snart vil han også kunne bruke systemet til å fjernstyre dører, belysning, TV og stereoanlegg.

Amerikansk aksent
Hawking er dømt til et liv i rullestolen, og kan ikke snakke uten talesynthesizer. Likevel reiser han mye, holder foredrag og har til og med deltatt i en episode av TV-serien Star Trek.

Den engelske professoren skal være meget fornøyd med den nye rullestol-PCen, bortsett fra at talesynthesizeren har amerikansk aksent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse