Annonse


Apple slår tilbake

Amelios enkle regnestykke er som følger: I dag sitter enorme antall grafiske designere og layout-folk og kreerer web-steder for næringslivet. Designerne er mac-brukere, faktisk benytter hele 64 prosent av web-designerne Macintoshen fra Apple som verktøy. Dette har også ført til at markedsandelen av web-servere er 28 prosent for Apple-plattformen, som har en omdiskutert markedsandel på 11 prosent av datamaskinmarkedet.

Apple-sjefen poengterer at kompatibilitetsproblemene som har vært noe av argumentasjonen for ikke å satse på Macintosh ikke eksisterer når det gjelder Internett. Ved publisering av web-sider spiller det ingen rolle hvilken maskin sidene kommer fra, sier Amelio i følge The Boston Globe.

Markedsandel på 11,2 prosent
Et analyseselskap – Computer Intelligence – fra Apples hjemstat California i USA har funnet ut at Apple og de som lager kloner basert på Apple-plattformen hadde 11,2 prosent av salget av nye datamaskiner i januar, mot 7,8 prosent i november.

Det er disse tallene som får Amelio til å kritisere de som til stadighet dødsdømmer Apple-plattformen. Når det rapporteres om lavere markedsandel for Apple, tas det ikke hensyn til at fjoråret er første år med begynnende salg av Macintosh-kloner. Samlet sett øker, i følge undersøkelesen – og Amelio – salget av datamaskiner basert på Apples operativsystem.

Annonse