Annonse


Norsk Data var ikke død

Det var nærmest vemodig for en gammel IT-jouranlist å møte et ND-skilt og få klistret på seg «ND Visitor» igjen. Det er noen år siden sist. Som kjent er Norsk Data-navnet helt ute av norsk IT-bransje. Også etterkommeren Comma er nå integrert i Telenor Bedrift Divisjon IT-Service. Comma-navnet lever imidlertid i beste velgående i Sverige og Danmark, og Norsk Data-navnet i England og Irland.

LAN-reparasjon
– Den største avtalen vi har er med Bay Networeks der vi reparerer feil på deres svitsje- og HUB-kort av ulik karakter for hele Europa. Dessuten har vi store oppdrag for Intel og Pacard Bell, der vi gjerne foretar oppgradering på deres PC-kort, forteller adm. dir. Liam O´Halloran til Dagens Telecom.

Gode penger
Det er nå 75 mennesker ansatt i Norsk Data Systems i Dublin og bedriften tjener gode penger og vokser raskt. En av hovedårsakene til at det nå Telenor-eide firmaet går så bra, er at det i Irland finnes tilgjengelig høyt kvalifisert teknisk ekspertise på området og at en lang rekke dataselskaper (senest IBM) har fabrikker i Irland.

Direktøren har godt håp om å få serviceoppdrag også fra andre store nettverksleverandører. Den tekniske servicen på utstyret er noe de fleste velger å sette ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse