Annonse


«Smart» GSM-telefon

Det er Alcatel og Sharp som i fellesskap har pønsket ut den nye Alcatel One Touch Com som ble lansert i Hannover forrige uke. Dette er det første produktet av samarbeidet de to utstyrsprodusentene i mellom.

Her har telekomleverandøren og regnemaskinprodusenten gått sammen om å kombinere en GSM-telefon og en elektronisk tidsplanlegger i ett og samme apparat.

Smart-telefon er betegnelsen Alcatel foretrekker å benytte om den teknologiske nyskapningen.

Berøringsskjerm
Ved første øyekast ser smart-telefonen ut som en kjekk, liten GSM-telefon, utstyrt med en uventet stor skjerm.

Skjermen er berøringssensitiv. Det vil si at brukerne ved hjelp av en penn eller lignende kan velge mellom ikoner som symboliserer de ulike funksjonene i apparatet.

På skjermen kan brukerne også skrive korte notater, eller tegne små skisser, som kan lagres for senere bruk.

Planlegger
For folk på farten vil smart-telefonen først og fremst bli en GSM-telefon, dernest et planleggingsverktøy. I databasen skal all informasjon om framtidige aktiviteter være lagret, slik at det er fort gjort å inngå nye avtaler uten fare for at de kolliderer med allerede avtalte aktiviteter.

Utstyrt med alle GSM-telefonens funksjoner, vil smart-telefonen kunne identifisere innringerne overfor brukeren og deretter hente opp eventuell informasjon om vedkommende som allerede måtte være lagret i databasen.

Ved hjelp av GSM kortmeldingstjeneste kan brukeren sende meldinger til andre GSM-brukere såvel som til andre elektroniske meldingssystemer, som for eksempel Internett.

Mot PC
Alcatels nye smart-telefon er laget for å gi GSM-funksjonalitet til personlige datamaskiner. Flere ulike løsninger skal allerede være utviklet, deriblant et docking-system for stasjonære datamaskiner, og en innebygget infrarød utgang for trådløs kommunikasjon.

Alcatel One Touch Com ventes å være tilgjengelig i butikkene utpå senhøsten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse