Annonse


«Smart» GSM-telefon

Det er Alcatel og Sharp som i fellesskap har pønsket ut den nye Alcatel One Touch Com som ble lansert i Hannover forrige uke. Dette er det første produktet av samarbeidet de to utstyrsprodusentene i mellom.

Her har telekomleverandøren og regnemaskinprodusenten gått sammen om å kombinere en GSM-telefon og en elektronisk tidsplanlegger i ett og samme apparat.

Smart-telefon er betegnelsen Alcatel foretrekker å benytte om den teknologiske nyskapningen.

Berøringsskjerm
Ved første øyekast ser smart-telefonen ut som en kjekk, liten GSM-telefon, utstyrt med en uventet stor skjerm.

Annonse


Skjermen er berøringssensitiv. Det vil si at brukerne ved hjelp av en penn eller lignende kan velge mellom ikoner som symboliserer de ulike funksjonene i apparatet.

På skjermen kan brukerne også skrive korte notater, eller tegne små skisser, som kan lagres for senere bruk.

Planlegger
For folk på farten vil smart-telefonen først og fremst bli en GSM-telefon, dernest et planleggingsverktøy. I databasen skal all informasjon om framtidige aktiviteter være lagret, slik at det er fort gjort å inngå nye avtaler uten fare for at de kolliderer med allerede avtalte aktiviteter.

Utstyrt med alle GSM-telefonens funksjoner, vil smart-telefonen kunne identifisere innringerne overfor brukeren og deretter hente opp eventuell informasjon om vedkommende som allerede måtte være lagret i databasen.

Ved hjelp av GSM kortmeldingstjeneste kan brukeren sende meldinger til andre GSM-brukere såvel som til andre elektroniske meldingssystemer, som for eksempel Internett.

Mot PC
Alcatels nye smart-telefon er laget for å gi GSM-funksjonalitet til personlige datamaskiner. Flere ulike løsninger skal allerede være utviklet, deriblant et docking-system for stasjonære datamaskiner, og en innebygget infrarød utgang for trådløs kommunikasjon.

Alcatel One Touch Com ventes å være tilgjengelig i butikkene utpå senhøsten.

Annonse